Zwarte rand

Misschien vind je de volgende berichten ook leuk...

6 reacties

 1. Anita Kuipers schreef:

  Wauw Nico, wat knap van je, een marathon en obstacle run in een. Hoeveel jaren ben je daarvoor aan het trainen geweest? Ik ben nog maar net aan het hardlopen, was ook mee naar Tecklenburg in januari, maar het gaat allemaal wel erg langzaam. Te snel te veel kilometers willen doen en het uiteindelijk met een scheenbeen vlies ontsteking moeten bekopen en een stap terug moeten doen. Lijkt me leuk om volgend jaar 1 van de Obstacle runs in Furstenau te gaan doen. M’n vriend is er regelmatig, volgende week ook weer, maar dan om er met de Samurai over het 4×4 terrein rond te scheuren?.
  Leuk om de verhalen van je te lezen. Jammer van wat er afgelopen weekend gebeurd is in Furstenau. ☹️

  • Nico schreef:

   Bedankt Anita. Toen ik net begon met hardlopen had ik ook geregeld blessures. Je lichaam moet wennen aan de belasting en het wordt uiteindelijk beter qua blessures, maar het is uiteraard wel demotiverend als je in de lappenmand zit. Wat uiteindelijk voor mij heel goed werkte was regelmaat. Op vaste dagen lopen en op vaste dagen rust.

   Tussen m’n eerste weg-marathon en obstacle-marathon zat 4 jaar. De afstand is gelijk, maar de inspanning is heel anders. Een marathon is een lange (gelijkmatige) duurinspanning en een obstacle run is veel meer hollen en stilstaan. Die obstacle-afstanden heb ik geleidelijk verhoogd. Als je de kans krijgt, zou ik zeker een obstacle run doen in Fürstenau. Mooi gebied, relatief dichtbij en goed georganiseerd.

   Tragisch inderdaad. Gelukkig gebeurt dit niet vaak, maar elke keer is er eentje te veel.

 2. Erik schreef:

  Respect Nico.
  Jammer dat het zo heeft moeten aflopen, inderdaad een zwarte rand.

 3. Sybren schreef:

  Knappe prestatie Nico! Jammer van het treurige incident. Alvast veel succes toegewenst op Ameland komend weekend.

  • Nico schreef:

   Bedankt Sybren. Het sterfgeval heeft inderdaad een schaduw geworpen over een verder mooi evenement. 🙁