Het leukste loopje van 2017

Misschien vind je de volgende berichten ook leuk...

10 reacties

 1. Arnold Bloem schreef:

  Ha Nico,

  Prima verslag en kom veel van ook mijn leukste lopen tegen! Voor mij op 1: Trail Terschelling 25 km 2: Halve van Zandvoort 3. Schoorl Run Halve Marathon 4. Bence Hegy Loop 5. Halve Marathon Riga 6. Frankfurt Marathon/Brezellauf 7. Adventure Run Ameland Halve Marathon 8. Urban Trail 12 km Groningen 9. Berenloop Halve Marathon 10. Texel Halve Marathon11. Devil’s Trail Schiermonnikoog 12. Halve van Egmond 13. Halve van Haren 14. Marun 10 km 15 Nieuwjaarsloop de Wilp 10 km 16. Stortemelk Halve Marathon Vlieland.

  Helaas eindig ik het jaar met een rugblessure, hoop volgende week nog de klassieke jaaropening in de Wilp te lopen en week daarop Egmond. Belangrijkste doelen (Halve) Marathon Krakau en Halve Marathon Mont Ventoux!

  Alvast een goed (loop)jaar 2018!

  • Nico schreef:

   Ha Arnold,

   Mooi lijstje hoor. En wat betreft onze gezamenlijke loopjes van afgelopen jaar scoor je redelijk vergelijkbaar. Maar mijn lijst heeft ook beperkingen. Omdat ik per categorie slechts mijn leukste loop selecteer, is Schoorl in deze lijst gesneuveld ten koste van de Dam tot Damloop. Maar Schoorl was ook prachtig, die ga ik vast nog wel een keer lopen.
   Jij ook een goed (loop)jaar gewenst! Hopelijk herstel je snel van je blessure en kunnen we in 2018 samen weer wat toffe loopjes afstrepen. De Wilp moet ik helaas overslaan vanwege andere verplichtingen, maar er komt nog voldoende moois in het nieuwe jaar.

 2. Yvonne schreef:

  Leuk om zo terug te blikken en mooie doelen voor het nieuwe jaar?.
  Mijn leukste loopje van 2017 was misschien wel de Mar-athon in Sneek (al was het alleen al vanwege een ‘prachtige’ hotelkamer). Verder liep ik mijn langste afstand tot nu toe (25 km tijdens de midwinter marathon in Apeldoorn). In 2018 ga ik daar dik overheen hoop ik:-). Dat is meteen ook mijn belangrijkste doel: mijn 1e marathon in Rotterdam!
  Ik wens je een goedlopend nieuwjaar alvast, Nico met veel leuke loopjes!

  • Nico schreef:

   Hoi Yvonne,

   Je hebt mooi doelen behaald in 2017 en tof dat je daar in Rotterdam een vervolg aan geeft met je eerste marathon. Dat wordt ongetwijfeld een ervaring om nooit te vergeten. Daarmee alvast heel veel succes gewenst, naast uiteraard weer een prachtig (hardloop)jaar. We komen elkaar vast ergens tegen.

 3. Der Heiko schreef:

  Ge zijt knijtergek! Maar leuk om te lezen! See you @ triathlon ten boer!?

  • Nico schreef:

   Ha, der Heiko. Gek van lopen inderdaad. Ik heb de plannen voor het najaar nog niet scherp, maar ik sluit Ten Boer zeker niet uit. Jij gaat die dus weer doen? Al weer lekker aan het trainen?

 4. Liset de Groot schreef:

  Hé Nico! Weer een feest om je jaarverslag te mogen lezen! Hoogtepunten waren de 3 marathons die ik dit jaar heb mogen lopen. In volgorde van lopen: Tokyo, Chicago en Athene waarbij de marathon van Chicago de mooiste was. Ik heb daar een onwijs PR gelopen en dook bijna 11 minuten onder de limiet van Boston. Ik moet wachten tot september 2018 of het voldoende is om als qualifier mee te mogen doen aan de marathon van Boston. Overigens blijf ik het facinerend vinden hoe de Amerikanen je aanmoedigen tijdens het lopen van een marathon. Dat wordt nergens ter wereld geëvenaard. Ook de marathon van Tokyo was erg bijzonder. De Japanners die zo trots zijn op het feit dat jij helemaal naar hun land komt om een marathon te lopen. Ik heb me echt een super held gevoeld. En wauw wat een gedisciplineerd volkje is het toch. Op 3 van mooiste loopjes staat de marathon van Athene: de klassieker. Verdere uitleg over deze marathon is denk ik niet nodig. Verdere hoogtepunten waren de podiumplaatsen. Nog nooit zo vaak op het podium gestaan als dit loopjaar: De Wilp, Legiorun, Snikkerun, Run van Roden, 7 van 7huizen. Ook 3x een halve marathon gelopen dit jaar. En alledrie waren ze bijzonder. De Run van Roden omdat ik pas om 12 uur besloot om aan deze loop in mijn eigen dorp mee te gaan. Ik vervolgens een vet PR liep en ook nog 3de dame werd. De berenloop op Terschelling blijft altijd leuk om te lopen. Ik kon op het laatst een startbewijs overnemen en heb een collega van me gehaast naar zijn beste tijd ooit. En de 3de halve marathon die ik gelopen heb is de Adventure Run. Een nieuw parcours! Ik wilde gewoon lekker lopen want het was kort na mijn marathon van Athene. Heel gemakkelijk liep ik naar mijn beste tijd ooit op de halve marathon. Volkomen onverwachts. Verder was dit jaar de Run van Winschoten weer een feestje. Heel bijzonder om mijn clubgenootje Gea Hut naar de finish te schreeuwen na 100 km hard gelopen te hebben.
  Ook dit jaar weer een aantal trails gelopen waarbij de route door het Springendal de mooiste was. Ook mijn debuut gemaakt bij een vikingrun maar denk niet dat dat een vervolg gaat krijgen. Samenvattend was het een bijzonder loopjaar. Ik heb prachtige momenten beleefd en heb volop genoten van alles en iedereen die ik getroffen heb bij de wedstrijden. Voor 2018 staan er natuurlijk alweer de nodige loopjes gepland. Er wordt gestart in de Wilp. In april de marathon van Londen. In november de marathon van NY. Ik ga ook mee doen aan het loopcircuit. En uiteraard wordt er ook weer getraild. En ik ga mijn debuut maken op de triatlon. Kortom het beloofd weer een mooi sportjaar te worden!

  • Nico schreef:

   Hoi Liset,

   Wat een leuke samenvatting van jouw jaar. Wederom een prachtig jaar, zowel qua kilometers als qua snelheid. Heel erg sterk gelopen in 2017! Hopelijk mag je meedoen aan Boston. Dan kun je de Big Six compleet maken.
   Wat tof dat je ook een triathlon gaat doen! Ik had vooraf niet gedacht dat het zó leuk zou zijn. Ik ben benieuwd hoe jij het vindt. Ik pik sowieso de RFR-triathlon mee en wie weet nog eentje…
   Ook tof dat je mee gaat doen met het loopcircuit. Misschien moet je alvast een grotere prijzenkast kopen. 😉
   Veel plezier en succes in 2018 en we komen elkaar zeker weer tegen bij allerlei leuke loopjes.

 5. wouter bouw schreef:

  ik zie bekende lopen voorbij komen, geeft meteen weer mooie herinneringen en herkenning; Texel, Terschelling, de triathloncross.
  mijn uitdaging de komende tijd; RFR in Appelscha, Mensinghemarathon en de ultieme uitdaging de vuurtoren trail op Ameland (60km). daarna plan ik weer verder.
  in ieder geval een mooi en gezond loopjaar toegewenst

  • Nico schreef:

   Hoi Wouter,

   Jij ook een mooi en gezond loopjaar gewenst! Mooie doelen en alvast succes op Ameland. Die is wel pittig heb ik begrepen. RFR Appelscha en de Mensinge Marathon ben ik ook van de partij. Ameland sla ik dit jaar over, want ik ga naar Utrecht voor de marathon. Misschien wil ik in oktober nog de RFR ISU 60 km lopen, maar ik heb de planning voor het najaar nog niet rond. Nog even verder puzzelen.