Nattevoetengarantie

Misschien vind je de volgende berichten ook leuk...

2 reacties

 1. Lian de Jonge schreef:

  Dit was echt bloed, zweet en …tranen!
  Maar wat was het geweldig!
  Vooraf had ik geen idee dat ik de HELE MARATHON zou gaan lopen……ik had me ingeschreven voor 25 km. Eerst maar eens zien of die gaan lukken Vandaag.
  Een stukje voorgeschiedenis: afgelopen zomer wilde ik mijn 13e marathon lopen tijdens de Bommen Berend van Groningen. Mijn eerste heb ik in Athene gelopen – hoe mooi was dat om daar je eerste te lopen – . Maar…. de editie van Groningen werd afgelast wegens….TE HEET. Nou vraag ik je ; een marathon die afgelast wordt. Daar train je dan voor…..Ok; ik snapte de organisatie wel; geen enkel risico; natuurlijk…maar als je dit hoort op de dag ervoor was dat wel even wrang. Ik wou mijn laatste in Groningen lopen; mijn geboorte stad en op de 13e ben ik jarig en het zou mijn (laatste?) marathon worden. Hoe mooi om het in Groningen af te sluiten. Niet dus. vervolgens de Halve daar gelopen en gewoon weer verder met trainen, lopen, rennen, crossen enzovoort….Toch bleef die lichte frustratie altijd een beetje om je nek hangen. Zou het dan nooit meer lukken? Mijn heupen, knieën, voeten deden altijd erg pijn na 25 km en ik had me er al eigenlijk bij neergelegd dat er geen marathon meer zou komen. Totdat Roden kwam…..ik dacht 25 km te gaan lopen. Totdat ineens een heel klein stemmetje zei….maar wacht eens…stel dat het goed gaat….Eerst maar eens 25 km proberen te halen…blubber blubber blubber regen wind natte voeten onderuit gegaan….doorzetten…focussen Lian…kom op….25 km…..yes yes yes…we pakken nog een rondje….yes….wat mooi dat je in je eigen bos loopt je eigen thuiswedstrijd speelt….je alles kunt visualiseren waar je bent hoever je nog moet…kom op …focussen….4 rondjes…DIT LAAT IK NIET MEER GAAN!!!!!! WE GAAN HEM HALEN!!! WE GAAN HEM PAKKEN DIE 13eMARATHON!!!! YES YES YES!!!!!! 5 rondjes IK BEN BINNEN!!!!!
  ik word binnen gehaald door mijn eigen loopgroepleden/maatjes als een Olympisch Kampioen!!! Wat ben ik blij, wat ben ik trots op mezelf!!! Wat een overwinning, wat een surprise van de dag! Wat is sport mooi, wat haalt sport veel in je boven, wat kun je je zelf overstijgen, wat word je hier sterk van……Dank alle vrijwilligers, verzorgers, masseuses, de organisatie. New York was mooi…..maar Roden was een hele bijzondere, loodzware maar onvergetelijke marathon…..dank!

  • Nico schreef:

   Wow, wat een prachtige ervaring! En gefeliciteerd met je 13e marathon! Het was zeker niet de gemakkelijkste, maar wel een van de gezelligste. Knap dat je er onder deze omstandigheden gewoon twee rondjes aan vast kon knopen. En inderdaad, de sfeer was erg tof, mede dankzij alle vrijwilligers.

   Ik had me ook ingeschreven voor de marathon van de Bommen Berendloop. Afgelast inderdaad. Misschien terecht, maar waarom dan niet vervroegen? En waarom ging de halve dan wel ‘gewoon’ door? Ik snap sowieso niet waarom men die loop in augustus midden op de dag organiseert. Ik had ook geen zin meer in de halve, dus ik heb een duurloop van 40 km langs het Zuidlaardermeer gemaakt. 🙂