Berlijnbelevenis

Misschien vind je de volgende berichten ook leuk...

2 reacties

 1. GJ schreef:

  Mooi verslag Nico! Leuk om te lezen… wat lijkt me zo’n biertje aan het eind een ultiem moment van genot! Wel benieuwd hoe je aankijkt tegen die spierpijn. Je bent inmiddels een ervaren loper en ik vraag me af hoe je omgaat met het verhogen van je snelheid en het verbeteren van je uithoudingsvermogen… Is het realistisch om geen spierpijn te hebben na een marathon en is het realistisch om steeds sneller te worden?

  Enne, de schoenen van Arnold… top schoenen, kan niet anders zeggen 🙂

  • Nico schreef:

   Bij mijn eerste marathon had ik veel spierpijn, maar bij mijn tweede al een stuk minder en nu na Berlijn waren de benen wel wat stijf, maar verder viel het wel mee. Het is dus wel realistisch om nauwelijks pijntjes te hebben, maar dat is een kwestie van trainen en ‘vaker doen’.

   Het verhogen van mijn snelheid train ik niet specifiek op. Zou ik wel kunnen doen, maar ik vind het niet zo belangrijk. Natuurlijk is het altijd leuk om een PR te lopen, maar ik heb het bijna nooit als uitgangspunt. Het gaat mij vooral om de ervaring van de loop.